2011. augusztus 18., csütörtök
Túrós pogácsa
Kevesebb macera van vele mint a sajtos-tejfölös pogácsával. Nem kell annyit pihentetni, hajtogatni... Kezdő pogácsa sütőknek is ajánlom kipróbálni, nem lehet elrontani, garantált a siker ha vendéget vársz.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg túró
30 dkg vaj vagy zsír
1 tojás a tetejére
2 tk só
1. A túrót, lisztet és vajat, valamint a sót gyorsan összegyúrjuk.
2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk. (jobbról, balról, lentről, fentről)
3. Hűtőben pihentetjük 1 órát.
4. Ujjnyi vastagra lisztezett deszkán kinyújtjuk,a tetejét becsíkozzuk.
5. A legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, egymás mellé toljuk a pogikat és így kenjük meg a felvert tojással a tetejét.
6. 200 C -ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Tipp: Reszelhetsz sajtot is a tetejére.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése