2011. augusztus 18., csütörtök

Túrós pogácsa


Kevesebb macera van vele mint a sajtos-tejfölös pogácsával. Nem kell annyit pihentetni, hajtogatni... Kezdő pogácsa sütőknek is ajánlom kipróbálni, nem lehet elrontani, garantált a siker ha vendéget vársz.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
30 dkg túró
30 dkg vaj vagy zsír
1 tojás a tetejére
2 tk só

1. A túrót, lisztet és vajat, valamint a sót gyorsan összegyúrjuk.

2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk. (jobbról, balról, lentről, fentről)

3. Hűtőben pihentetjük 1 órát.

4. Ujjnyi vastagra lisztezett deszkán kinyújtjuk,a tetejét becsíkozzuk.

5. A legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, egymás mellé toljuk a pogikat és így kenjük meg a felvert tojással a tetejét.

6. 200 C -ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Tipp: Reszelhetsz sajtot is a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése