2011. augusztus 16., kedd

Hókifli


Rendkívül omlós, nem olyan vacak mint amit boltokban kapni. Sokáig eláll, 1 héttel a buli előtt is megcsinálhatod. Érdemes több adagot készíteni, mert folyamatosan fogy a tálcáról :-)
Gyorsan elkészül a tésztája, de egy kicsit figyelni kell a kinyújtáskor, mert elég hamar leragad. A szakácskönyvek mindig késsel összedolgozást írnak (azért, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünk melegétől), én célszerűbbnek találtam a nokedli szaggató lapátot. Kezdőknek szilikonlapon ajánlom kinyújtani...







Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 csipet só
1 ek cukor
2 ek tejföl vagy tejszín
1 vaníliarúd kikapart belseje (ha nincs otthon elhagyható)

Vaníliás cukor és porcukor a szórásra

1. Egy nagy tálban a hozzávalókat összedolgozzuk.
2. 1/2 órát hűtőben pihentetjük.

3. Késfok vastagságra lisztezett deszkán kinyújtjuk, felkockázzuk, és lekvárt vagy dió tölteléket teszünk az egyik sarkába. Felgöngyölítjük kiflinek.

4. 220 C-ra előmelegített sütőben sütjük.

5. Forrón a vaníliás porcukorban meghempergetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése